Powered By Blogger

30 Mayıs 2011 Pazartesi

HER ŞEYİ BİLMEDİĞİNİ BİLİYOR MUSUN?

 Kurban bayramı ve kurban kesmek geri kafalılık ve vahşettir diyen batı özentisi insanların yılbaşında kutlamalar yapması ve hindi kesip yemesi ne güzel bir ironidir…

 Anlamadan, bilmeden Kuran kadını erkekten aşağıda gösterir dersiniz ama kadına sadece ve sadece sex objesi olarak bakarsınız.Kuran 1400 yıl önce inmiş, bu Müslümanlarda o ilkel çağlarda o ilkel topluma inen Kuran’a ve onun kurallarına uyuyorlar hala, ne kadar da gericiler değil mi? dersiniz.1850’li yıllarda ( çok modern yıllar ) yaşamış bir maymunun söylediği evrim hikayesine inanırsınız.

 Birisi canı ne isterse onu yapar, hiçbir kurala, adete, gelenek ve göreneklere, ahlaka uygun olmayan bir davranış yapar ama o ÖZGÜRdür istediğini yapabilir, bu bizi ilgilendirmez.Birisi inancı gereği başını örter ama aynı ÖZGÜRLÜK burada devreye girmez.Gerici olur, yobaz olur; üniversiteye giremez, sınava alınmaz, dersten kovulur.Ben ÖZGÜRlüğü; başını örtmeyen, kurallara bağlı kalmam diyen insan için de, başını örten, inandığı kuralara uyan insan içinde aynı şeyler diye biliyorum.

 ‘’İsteyen istediğine inanmakta özgürdür.Kimse bir başkasını inandığı şeyler hususunda yargılayamaz’’

 E bırak o zaman isteyen istediğine inansın.Bırak bir başkasını yargılamayı ve ’’onlar gerici, yobaz, akılsız insanlar ben ise elit bir insanım her şeyi yalamış yutmuş biriyim, her şeyin doğrusunu ben bilirim’’ havalarını.

 
*Elektriğin icat edilmesi, Galileo’nun cisimleri 30 kez büyüten bir teleskop yapması, Marquis de Jouffroy d’Abbans’ın ilk buharlı gemiyi yüzdürmesi, Montgolfier Kardeşlerin bir sıcak hava balonunu başarıyla uçurması, Fransız fizikçi Joseph Niepce tarihteki ilk fotoğrafı çekmesi……Vb…… olaylar o dönemlerde büyük yankılar uyandırmıştır.Bu icatlar gerçekleştirilmeden önce ise bu konular insanlara imkansız gelmiştir.Ama günümüzde bu konular herkese çok sıradan ve basit gelir.Yani bir dönem bazı insanların imkansız dedikleri şeyler şimdi bizim için sıradan şeyler, şimdi bizim imkansız dediğimiz şeylerde gelecekte başkaları için sıradan şeylerdir.

**İnsan beyni ile ilgili hala bilinmeyen çok fazla şey vardır.İnsanın beyninin %10’unu kullandığı yalan olsa da beynini nasıl kullanması gerektiğini hala tam olarak bilemediği için yani hangi amaç için hangi bölgesini çalıştırması gerektiğini bilmediği için onu tam kapasiteyle kullanamaz.


***İnsanoğlu dünyaya ne kadar hakim gibi gözükse de hala dünyayla ilgili bilmediği, anlamadığı birçok şey vardır


****Kur’an’da birçok yerde ’’ Allah bilir siz bilmezsiniz. ’’ ve ’’ Düşünesiniz diye Allah ayetlerini böyle açıklamaktadır ’’ şeklinde ayetler geçmektedir.

Ez Cümle à Beyninin kapasitesinin çok azını kullanıyorsun, bulunduğun dünyanın hala daha her şeyini bilmiyorsun, imkansız dediğin, asla olamaz, mantıklı değil dediğin şeyler bir süre sonra gerçek oluyor.Demek ki sen her haltı bilebilen bir varlık değilsin.Sana şimdi saçma gelen şey gerekli açıklamalar yapıldığında çok mantıklı gelebiliyor.

O zaman çok bilmişlik taslayarak, Allah yoktur; varsa hani nerde?…Madem var masum birine bir kötülük olduğunda neden onu korumuyor… gibi kapasiteni aşan konularda ahkam kesmeyeceksin.

        VE

Kur’an’da gördüğün bazı ayetleri o sınırlı düşünme gücünle değerlendirip de Kur’an öldürmeyi emrediyor, kadını değersiz gösteriyor, kurban vahşettir, görmediğin birine nasıl inanıyorsun?, Kur’an 1400 yıl önce o kavme gönderilmiş, bize değil… gibi sözlerle Lucifierlık yapmayacaksın.
   
      Ya da yapacaksın, SEN BİLİRSİN…..

 Allah’a karşı gelmekten sakının ve yine şunu da bilin ki Allah gerçekten çok bağışlayandır, halîmdir (Hemen cezalandırmaz, mühlet verir.)……


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder